81569365_2700747506659855_7541961923235938304_n.jpg
Shared on Brother Ikhwan Ng’s post

Hampir 20 tahun lepas selalu lepak kat gerai minum dalam stesen bas Medan Kid.. Dulu abang ni jual air minum semua sedap2, selalu bawa “future wife” masa tu minum bersama lepas habis waktu sekolah 😅 masa tu abang meniaga sekali dengan bapanya, kalau nak makan apa2 kami order mee kari dengan makcik sebelah gerai dia.

Dah lama tak pergi sana.. Rupanya abang sebangsa ni dah memeluk Islam dan bertukar kepada jual masakan nasi goreng, mee dan sebagainya Alhamdulillah.. Bila viral dalam fb baru nampak perkembangannya, insyaallah ada peluang singgah Ipoh nanti nak cuba

Menu mcm2 ada antaranya..
Kari/sup/kicap
Nasi goreng
Hokkien mee
Lo shi fun (mee tikus, nama mcm tu sebab mee dia mcm bentuk ekor tikus.. Dalam masyarakat cina sangat famous dengan nama ni haha )
Wan tan hor

Info dari FB:

Pernah di review sebelum nie oleh Founder JJCM Cikgu Ahmad Syamil Abdullah .

Kedai IPOH IPOH AJERR …Original Chinese Cuisine !
milik Kak Yong dan suami

Haaa.. ANTARA kedai panel utk team Gabungan Ipoh Ipoh Ajerr ..

Makanan serendah RM3 .

Memang HARGA MARHAEN dan amat berbaloi.

Menu terbaru yang ditawarkan ialah LOO SHI FUN atau nama lainnya MI TIKUS .. cuma RM3…percaya tak

Ada pilihan goreng dan sup..

MI WANTAN GORENG KUNGFU seperti dalam gambar dibawah hanya berharga rm4.00 .

Pilihan lain yang disyorkan ialah NASI GORENG PATTAYA BANJIR dan NASI GORENG LADNA !

📍 Lokasi..
Didalam stesyen bus lama(BUS STAND IPOH)..
Berdekatan MEDAN KIDD..

Pinned maps:
https://goo.gl/maps/cFCKVhfU494DQqky7

Untuk parking yg mudah,boleh parking berhampiran Poslaju Malaysia…

📍 Beroperasi 7 pagi hingga 5 petang… Setiap hari..
RABU TUTUP..

Suaminya seorang MUALLAF .. Alhamdulillah..
Jom support ..

Kedai IPOH IPOH AJERR

Stesyen bus lama (Bus Stand Ipoh). Berdekatan Medan KIDD.

Thank you Brother Ikhwan Ng for allowing us to share this.